8 سوالي که مردم درباره لثه ميپرسند
8 سوالي که مردم درباره لثه ميپرسند
8 سوالي که مردم درباره لثه ميپرسند
دکتر شکوفه شجاعي
به حال برايتان پيش آمده است که لثههاي شما پيوره کرده باشد؟ حتما از خونريزي و درد عفونت لثههايتان به ستوه آمدهايد ولي پيوره نشانه اين است که به لثههايتان خوب نرسيدهايد.
سوالاتي که بيشتر مردم درباره سلامت لثهها در ذهنشان دارند، مشترک است. ما در اينجا 8 سوال اصلي مردم درباره سلامت لثه و پاسخهاي آنها را براي شما آوردهايم.
1 آيا راهي وجود دارد که من بتوانم از سلامت لثههايم مطمئن شوم؟
2 پلاک ميکروبي و جرم دندان چيست؟
اما ساختمان اصلي اين پلاک از ميکروبها تشکيل شده است. اگر يک گرم پلاک را به صورت خشک تهيه نماييم داراي دويست ميليارد(000. 000. 000. 200)باکتري است. اين لايه چسبنده بر سطح دندان با شستشوي آب برطرف نميشود و بايد با روشهاي مکانيکي(مسواک زدن)آن را تميز نمود. با سخت شدن تدريجي پلاک ميکروبي لايهاي به نام جرم تشکيل ميگردد که به علت داشتن سطح زبر، مقادير بيشتري پلاک ميکروبي را بر سطح خود نگه ميدارد.
3 چرا بعضي لثهها پيوره ميکند؟
در ژنژيويت که به معناي التهاب لثه است، استخوان اطراف دندان سالم است ولي در پريودنتيت که عامه مردم به آن پيوره ميگويند، استخوان اطراف دندان دچار تخريب ميگردد. همواره مسير پيشرفت بيماري لثه از ژنژيويت به سوي پيوره ميباشد. پس اگر بيماري لثه در مرحله اول کنترل گردد، ميتوان از تخريب استخوان نيز جلوگيري نمود.
از مهمترين علايم التهاب لثه ميتوان به خونريزي از لثه و تغيير رنگ لثه اشاره نمود. در بسياري از موارد قوام لثه در اثر التهاب، نرم و متورم ميگردد و گاهي اوقات لثه دچار افزايش حجم نيز ميگردد. تبديل ژنژيويت به پيوره معمولاً به دليل عدم رعايت کافي بهداشت دهان و در صورت مستعد بودن فرد خصوصاً از نظر عوامل ايمني بدن صورت ميگيرد. علايم بيماري در اين موارد خونريزي از لثه، بوي بد دهان، درد گنگ در فکها، احساس درد بين دندانها، احساس خارش در لثه، تمايل به فرو بردن مثلاً خلال دندان در بين دندانها،ترشح چرک از لثه، لقي دندان، ريخته شدن خون روي بالش، جابهجا شدن دندانها،گير کردن غذا بين دندانها، آبسه در لثه و موارد ديگر ميباشد. از علايميکه معمولاً موردنظر دندانپزشک ميباشد عميق شدن شيار لثه است که همگام با تحليل استخوان صورت ميگيرد، تحليل استخوان نيز از روي راديوگرافي تعيين ميگردد.
4 بيماريهاي قلبي باعث پيوره ميشوند؟
از مهمترين عوامل مستعدکننده بيماريهاي قلبي و عروقي به فشار خون، بالا بودن کلسترول، کشيدن سيگار، سن، ديابت، استرس و کمتحرکي اشاره ميگردد که امروزه عفونتهاي دهاني و بيماريهاي لثه نيز به اين فاکتورهاي خطر اضافه ميگردد.
5 از کجا بفهمم که لثهام بيمار شدهاست؟
به طور خلاصه بايد بدانيم که فاکتورهاي ايمنيترشح شده در داخل بدن در اثر بيماري و التهاب لثه در ايجاد و افزايش پلاکهاي پلاکتي در داخل عروق قلب موثر است.
تحقيقات نشان دادهاند که در افرادي که مبتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي ميباشند ميزان بيماريهاي لثه بيش از افراد سالم است.
از آنجايي که عامل اصلي تمام بيماريهاي لثه پلاک ميکروبي است، منطقي است قبل از ايجاد و پيشرفت بيماري در برطرف کردن آن بکوشيم.
6 بهترين روش براي پيشگيري از پيوره چيست؟
معاينات منظم دورهاي 6 ماه يکبار براي بررسي دندانها و لثهها هميشه توصيه ميگردد. به خاطر داشته باشيد هميشه پيشگيري از درمان بهتر است. پس با رعايت دقيق بهداشت دهان سعي کنيد از ايجاد بيماريهاي لثه جلوگيري نماييد. در صورت بروز علايم بيماريهاي لثه که آنها را شناختيد، سعي کنيد قبل از ايجاد مراحل پيشرفته بيماري با کنترل منظم و درمانهاي ساده در نزد دندانپزشک خود از پيشرفت بيماري و از دست رفتن احتمالي دندانهاي ارزشمندتان جلوگيري نماييد.
7 جرمگيري ميناي دندان را نازک ميکند؟
فواصل جرمگيري براي افراد مختلف، متفاوت است. اگر بهداشت دهاني شما مناسب باشد، بيماريهاي لثه نداشته باشيد و ميزان مواد معدني بزاقتان کم باشد، احتمالاً در فواصل زماني بيشتري نياز به جرمگيري خواهيد داشت. هر 6 ماه به دندانپزشک مراجعه کنيد تا نياز شما به جرمگيري را با توجه به شرايط تان پيش بيني کند.
8 چند وقت به چند وقت بايد جرمگيري کنم؟
منبع:www.salamat.com
/ك
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}